Friday, May 29, 2009

yang sebenarnya...

To have something to tell

And to have something to write is two different thing kan?kan?kan?

Eh mestilah beza pelek…kan satu tu tu cakap satu tu tulih…uhh well aku memilih untuk mengatakan ape yang cube aku ‘sampaikan’ di sini ialah…err ehem

“kalau kita hebat,ramai lagi dekat luar sana lagi hebat”.(yaeh call me lame)ok…opkos lah there’s story behind that..hehe

Is it fair,to judge somebody by his/her educational level? Or to be exact..tempat menuntut?ya..betul..x fair…sape yang cakap fair tu..memang lah termasuk golongan orang2 yang menyebabkan aku berada dalam situasi kesedihan..kemurungan..dan keserba-salahan sekarang nih.

Ok aku mintak maap kalau aku buat sesuatu yang pada dasarnya (aku ghase ia adalah benda bermoral yang ikhlas dan jujur dan na├»ve kate omputih nye.) mungkin tak patut aku buat which is mengenalkan si polan ni kepada si polan ni…(aku bukan agensi temu jodoh tapi ya..ini si polan laki2 dan si polan perempuan).

ye aku salah..di mana dipendekkan cerita perkenalan itu tidak berlanjutan dan aku mintak mahap hampun seribu kali kepada kedua-dua belah pihak atas ape yang berlaku.walaupun aku tak mintak maap terang2 bulan dekat dua2 pihak..

ape yang menjadi kan aku gundah gulana laksana mahu gering saja lagaknye adalah kerana katy perry nyanyi lagu thinking of you dengan sepasang kasut berkabung yang cantik guys…ok melalut..alkisahnye si polan laki2 merasa kemerendahan diri terhadap aku dan si polan wanita kerana aku ini belajar di sebuah tempat bergelar uni lah kononya…aduhai..sesungguhnya semua itu adalah K.O.N.O.N semata belaka.

sumpah aku tak pernah terniat pun nak things to turn complicated sampai macam ni.sampai nak tegur pun aku malu dah dekat si polan laki2 ni..aku x penah pilih2 kawan ni..yelah mesti lah mat2 rempit itu tidak pernah termasuk dalam senarai rakan2 kesebelasan utama aku but still..i don’t mind if they want to befriend with me….pada aku semua orang tu adalah sama..pada dasarnya.rambut orang malay asia..kan semua sama2 hitam…jadi jgn lah membuat aku berfikir ada orang yang memang dilahirkan berambut berwarna blonde atau karat bak kata niswatun piah.

yes of course I do judge people..tipu lah kalau tak..tapi tak penah pulak benda2 seumpama menghalang aku daripada berkawan dengan orang ramai.selalunya kalau aku tak berkawan dengan orang itu adalah kerana aku menghidap penyakit ‘rendah diri tahap super karma’.n ble org judge aku sebelum kenal aku..itu akan menyebabkan penyakit aku datang menyerang.yang mengakibatkan kesan2 seperti,tidak mahu mengur,malu utk berbuat ape2 hatta tersenyum sekalipun.

hah x fair kan?aku takde pun pilih2 kawan ni…sampai ati betul wat aku macam nih..dah la aku budak baru dekat tempat tu..aku sesungguhnya bersedih dengan keadaan sekarang ini dan asyik menyalahkan diri akibat perkenalan itu..=(