Thursday, December 31, 2009

BAGAIKAN PUTERI

saya rasa sangat stress sekarang,,,,
sebab akhirnya saya tak tahu macam mana nak buat praktikal report saya...
bukan saya tak tahu...
tapi saya memang tak tahu lah senang cerita...
sebab report tu kena buat dalam bahasa inggeris...saya malas....

apalah saya ni kan....
dah masuk semester akhir...tapi masih malas hendak melakukan yang terbaik untuk diri saya..saya rasa kadang-kadang Tuhan dah bagi banyak peluang kepada saya...tapi saya masih jugak dengan perangai pemalas saya...
phew....patut lah pointer tak naik-naik...padan muka saya :D

saya sebenarnya galau...gundah gelana kerana saya baru sahaja terserempak dengan satu bahan bacaan yang membuatkan saya terkenang balik perangai saya dua tiga menjak ni yang sungguh kurang sopan pada hemat saya.maklum,, saya akan bertukar menjadi gadis baik yang super duper sopan lagi ayu apabila balik ke kampung dan duduk dengan mak dan abah.(sok akan temankan aiman adik bongsu saya ke sekolah untuk membeli buku so mak dah pesan awal-awal jangan hendak buat perkara mengarut-ngarut)(sighed)

saya baru sudah membaca BAGAIKAN PUTERI daripada Ramlee Awang Murshid.Dorongan membaca buku ini sekali lagi datangnya daripada maznah (thank you) dah lama saya tidak membaca novel melayu yang ada 'isi'...selepas membaca tu,saya tiba-tiba rasa macam nak jadi Haryani,watak dalam novel tu yang kembali ke zaman lampau (penghujung kurun ke 15) dan bertemu lelaki se ber iman Saifudin yang mampu menahan saya dari kembali ke zaman kini yang serba canggih manggih ni.(karut,,,,)

Tapi sebenarnya saya lebih berharap yang saya dapat menjadi sekuat Saifudin, mampu mendahulukan yang maha esa berbanding perkara-perkara atau hal-hal lain.Maklum, saya hanya seorang gadis yang sangat biasa dan terkadang tak lepas dari membuat kesilapan dan maksiat. (semoga Tuhan merahmati saya)....

Jadi saya harap anda-anda yang membaca post ini agar sentiasa mengingatkan saya tentang keutamaan saya harus di dahulukan kepada siapa,,,kerana saya sangat lemah dan saya tahu tahap iman saya,,,,bersamalah kita mengingati satu sama lain (tiba-tiba aku macam ustazah apehal?)

Dan yang lebih utama saya hendak buat report.
bye for now....
salam sayang.ahaks,,

Monday, December 28, 2009

tetibe rase nak cepuk kepala sendiri...(stupid!!)

how could i be so stupid and reckless?
stupid..stupid..stupid...
urghhh.......
i'm so sorry for myself...really...
i think i like him so much that i scared him out of death...
urghhh......
how can u be so stupid girl?
how?
and how can u stand talking about him all day?
eee yerrr....get out of it already pleaseeeeee....could u?
haish....(i don't even know what gotten into my head now tskk..tskk..)
okay...it really plain actually...i just need someone to knock me right at my head and make me realize that we can't be together...
he just not into me?
isn't it easy?duh....
he just said something like "oh hi there" (it doesn't indicates this man have any feeling to me right?right?right?)
then me....with all my stupidity..blind with my feeling to him just said "oh hi dear :) how are you hon :)" without thinking twice .(yeah stupid!)(even though i said it with all effort to make it look like i'm just trying to humor him...)
but even a fifth grader can easily told u that i put too much effort right...
and then as soon as i said that...
this man just (ohhh i'm just too embarrassed to say he's dump me ) haha
he's just quit the conversation....just like that...
so now...can someone tell me how i'm suppose to knock myself with a hammer?when it's better that i knock it with the biggest rock ever exist on the entire planet..SIGHED!

a stupid crush should be forget immediately!

okay...
tibe-tibe saye rasa macam ngeng sangat sebab
pernah terfikir untuk suka seorang mamat nih
sebab saya sangat tidak patut...
tidak boleh...(okay boleh tapi tak sesuai)

sangat melanggar etika-etika profesionalisme sesungguhnya sekiranya saya suka beliau.

tapi saya adalah saya.
gadis yang mudah jatuh hatinya...

sila jangan salahkan saya kira post ini membuat anda muak
kerana saya kadang-kadang juga rasa muak dengan diri sendiri kerana sangat mudah jatuh hati kepada orang ramai...

phew....

Sunday, December 27, 2009

Enough with the vampires,bring me the witches

Phew……

How do I tell this?

I don’t know where to start actually really, but basically this is about my two best friend N & M,I could tell their name right away but people knew better on who they are I guess (people around me right now though).

This is so not ‘us’ publicly talking on and on about our friendship, so not them to be exact, because they have these…may I say ‘indescribable fa├žade’ (I’d love to say it’s between cool and ‘I don’t’ care’ attitude) that some people find it hard to understand but fit in me just well. Sighed. (as for myself I don’t know how many people have I told them I love my besties so much that it just a waste try to separate me from them). I don’t know the estimate time of our friendship but almost 3 year solid if I’m not wrong and there’s absolutely a lot have we been through. From our dearest Mr. Norman to Mr. Taj and Mr. Din

But that wasn’t the reason I write this, this is only about frustration I feel NOW! Helpless and useless, because I cannot be there for them go through this complicated situation or whatever situation people love to name it.

My besties in a condition where 'i think' put them in dilemma...

worst...there's nothing i could do to help them except that i really need them to know that they can do it...

no matter what obstacles they are, we are going through later....

i believe in my besties though.110% that they can...

Deep in my heart i'm really afraid they would choose the oppose when i really need them to STAY...because (like they don't know yet..) they are my pillar of strength...my companion to continue what am i going through now....if it would not because of them i'm surely as h**** have long surrender...and i really hope they know how much they meant to me,,,,,,

Enough for them to STAY pleaseeeee.....

Thursday, December 24, 2009

ape saya mengarut ini?????

tak tau nak tulis apa sebenarnya...
kerja ada banyak
tapi hati berat...

SO????

itu adalah perangai orang pemalas
so jangan buat macam ni adik-adik..
tak sesuai......

tapi saya sedikit happy hari ini...
kerana beliau "of course".....
tapi tipu lah...
happy banyak....

should i tell him that i like him?

tak boleh!!!!

perigi cari timba namanya tu...
tapi apa-apa lah

i think i will
muehehe
ape saya mengarut ini?????

Wednesday, December 23, 2009

syafiqah

hari yang menarik kerana ditemani syafiqah,,,

Monday, December 21, 2009

THANK YUUUUUU CIK N,,,,,,,,..................

okay......

lama gilak tak update...
pemalas......

phew....
saya lulus....
suker.....alhamdulillah,,,,,,

walaupun ada satu sangkut...
tapi harus hadapi dengan tabah kan?kan?kan?

thank you cik N......


back to life.....
saya sedang menjalani latihan praktikal di melaka.....
tak sangke.....
hidup bekerja is less stress than study.
confirm!
y???????????

sebab tidak menghadapi serangan-serangan sakit kapla tahap super saiya....
weeee=)