Wednesday, December 8, 2010

'see the leg' tu bahasa jawa ke?


Saje jeee teheeheee..

(gedik jap malam ni.boleh kan?kan?)

Yes.i'm not over it.yet :D
teheeehee whats with my colleagues tease me to give me another 'bunga konvo'
walaweh. 

i'm such a lucky lad.
its a tough course.i'm glad that i make it.

umph okay lah..i feel bad actually,,i mean to post this picture..
post an album full of convocation's memories at facebook.
it's not so long time ago that i try to not post pictures..status or anything at facebook.
cause i feel guilty with what it would cause me HereAfter.

tapi..yalah nak buat lagu mana.
tak cukup kuat (alasan)
belum mantap iman (alasan)
tak gigih lagi delete terus haa facebook macam mazmaz (alasan jugak)

tapi saya cuba ye.jangan kata saya tidak.
gigih ni cuba. :)
but the problem that might occur later is.
i might want to post my pictures (just for the sake of me being connected to 'world') here.at this blog /;

so macam mana??
adoyai..


spot kertas gulong-gulong monochrome, butter paper gulong-gulong, blender dalam tong sampah, cermin dekat lantai, kasut sepah-sepah??
so in kan grad archi bergambar background macam tu yo (hahahhaa)

oh i've got a question..
asal kan..orang kalau  buat ayat...

contoh : "ala kita memang hebat, tengok kaki lah kan..orang jawa cakap "see the leg" lah kawan.

'see the leg' tu bahasa jawa ke?

tak pernah lah nak bother pun sebelum ni.recently je.sebab saya memang orang jawa.dan saya bangga jadi orang jawa okay.hidung jambu pun jawa apa?awak melayu kulit cerah tapi jerawat banyak buat apa??hahha marah..marah..

1 comment:

fiq. said...

celah mane 'see the leg' tu bahasa jawa?
hahahaha...funny u