Wednesday, September 22, 2010

pukol lima!mari pulang :)

uiks..

eh..

Assalamualaikum...

saya sedang bisa beronline almost 24/7 nih..and since ada too much free time in between menyapu sampah.membancuh air untuk tetamu.mengelap meja.membaca.mengisi wang.membaca...hehe :)

ada satu cegu ha..suda tag sama saya
since saya rajen mengadap pc berukuran 12" nih..
mari jawab tag!
yuhuuuuu

1. gambar kesukaan anda?























eh, tak kata kena taruh gambar muka sendiri kan??
was taken by Din Shu masa kami pergi ronda-ronda raya di Johor!!!
sape kata orang Klate je mengamalkan dasar kenegerian (no offense Kelantanese)
' in a way'..Johorean lagi kenegerian yang tidak boleh digambar dengan kata-kata kot
kihkihkih
Johor flag itu berada di bangunan Fujitsu milik nippon..
oh orang Jepun pon respect negeri Johor eh..
apaadahal??
(tengok kan dah cakap kalau citer pasal negeri tanah tumpah semangat kobar2 apesal ntah)
tapi my fav part was the chicken lah..

2. adakah anda rasa anda HOT?
tidak.manis ada :)
ada sorang mamak back in Shah Alam used to call me 'adik manissss'

3. cerita pasal gambar
tau tak..
as the story goes..
ada seorang cilik berdarah Singapore..
ternampak ayam di pinggir jalan Air Hitam..
sewaktu kunjungannya menuju Kuala Lumpur
berkata kepada ayahnya..
"look daddy!!lembu!!!"
HAHAHAHA
please..please..no offense
this is just a story
as the story goes...

4. bila kali terakhir makan pizza
semalam i call u..u tak answer
hehe okeh2 semalam last..
homemade pizza je
nak rasa datang lah rumah :)

5. lagu terakhir anda dengar
'the first time i ever saw your face'
dari pc boss..instrumental really..
cuma petikan piano.diiringi gitar
ala August Rush
perghh gua rasa bos gua ada style lah!
tangkap leleh + mata kuyu beb dengar..

6. apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini
tersenyum kepada client-client yang sedang berjuang di medan perang poker!
hahaha okeh-okeh customer boss!
bukan client :P

7. selain nama sendiri anda dipanggil nama apa?
nama sendiri tu nama penoh ka?
pfttt stop ur stupid question yenyen
no wonder ur late grandma used to call you yanto
for u being too slow nak pick up words
and yeah ur high pitched voice made u deserved to get that nickname
preng
short form for nyempreng.perkataan jawa lah
lebih-lebih tanya ceguzeha
she's the one who gave me that nickname!
so get that?
yenyen.yanto.preng
and yess.adik manis.oh ada pernah panggil
puteri jawa hik :P

but please!
just call me yen
nama2 lain tuh
cukuplah untuk significant people only :)

8. tag lagi 8 orang
mari cuba nasib..
eh..come on!sape tau mereka nak buat??


hetzel ma suweet baby.1
hidayati budak current.BEWARE!.2
fara tuan punya cerita.3
jijie chantek!!.4
cheno.dino.5
mim rambut kerinting.7

9. siapakah orang no. 1 kepada anda
amoi sesat dari sarawak!

10. kata sesuatu mengenai org no. 5
oh...kawan lama..lama giler tak jumpa.raya hari tu pun tak berkesempatan jumpa..

11. no. 3 ada hubungan dengan siapa?
single hania kot..
available or not..tatau lah..
try ask.isi form.mane tau boleh wat calon weh

12. bagaimana pula dgn no. 4
i dah state kan situ dia chantek?
and yes jom nyanyi "you are beautiful"!

13. pesanan kpd org no. 6
Selamat Hari Rayaa Ikebal pemalu tahi kucin!!
Maaf zahir & Batin
bila weh nak datang johor bawak cik puan maznah :)

14. kata-kata cinta utk no. 2
bzzzz...oh..kau karen aku dengan karen karen mu yaya!
kamehameha!!!!! (bola-bola api)
oh sangat kata-kata cinta kan :)

15. adakah no. 7 dan 8 punya persamaan
hade.huwa-huwa mehhi hak hau hahap maham nih.mihahaha
(ada.dua-dua mesti taktau cakap macam ni.miahahaaha)

16. berikan 5 yg anda tahu tentag org yang men-tag anda
1.dia sebenarnya seekor otromen
2.yang takut dengan gohan
3.tapi dia bersekongkol dengan mighty boo
4.menjadikan dia seorang olive
5.bini popeye
rawrawrawrawrawahaha.
tak caya ke.betol.tengok sendiri.
hahahaha ampunnnn ya!!!

17. persamaan antara kambing dengan lembu
lebih hensem dari kerbau
tapi takpe.kerbau MACHO!

18. GAY or LESS?
lurus dong!

okeh!pukol lima!mari pulang :)

4 comments:

jijie said...

terkembang seketika di saat membaca entri ni..
hehe..
ok terskema sudah...
nanti kita buat ye yen.. =)

yenyenpreng said...

heee..ye sila2 jijie yang memang chantek :)
baik skema sama2 :D

faRa_diLa said...

single hania la plak eh. dah jadi bini org ni. hahahahaha. tipu2. single2.. T_____T

yenyenpreng said...

fara: ape tu T________T?
masih mencari calon ye?hehehe