Saturday, July 31, 2010

KALAU KAU TALENTED, kau mungkin mati muda


since status saya sekarang dah bertukar dari penganggur tetap ke penganggur terhormat, i'm spending pretty much time google ing,wikipedia ing,and blogwalking of course..

entri ini terhasil akibat status penganggur sepenuh masa saya dan kegeraman saya sebab minah gebu ni cakap my current celebrity crush xhensem! HOW DARE YOU MINAH..siap bubuh '^_^'oi melampau..haha (kan aku dah OVER!!)

tengok betul-betul..he resemble your already dead the legendary Heath Ledger lah..ada iras tau!!ADA!!




aku dah cakap kan??kau je xmau percaya.nak cakap dia xhensem.macam tu kau cakap Heath Ledger xhensem lah (emo..emo..)

anyway a bit about Joseph Gordon Levitt,nama sebenar Joseph Leonard Gordon Levitt.dilahirkan pada17/2/1981 di LA,California,papi dia pernah pernah bergelar pengarah berita radio setesen manakala mami dia pernah bercita-cita menjadi Perdana Menteri Amerika Syarikat dengan bertanding kerusi Kongress sekitar 1970s,malangnya cita2 tak tercapai.mereka beragama jews (so does Shia La Beouf rite?) Oh dia ada abg nama Dan Gordon Levitt seorang tukang poto dan fire spinner.dah2 baca sendiri

kalau kau rasa muka dia familiar, itu sebab dia memang dah berlakon dari kecik ye..dan suka pulak tu berlakon sampai drop out university.(hah baik aku benti blaja dulu g Hollywood jadi pelakon ah..)

haa ingat x?ingat x?ingat x? xpe mesti x ingat sebab kau x minat...

his breakout success ialah time dia muda2..dolu2 masa membintangi (starry starry night..) drama 3rd Rock from the sun arahan Tommy Solomon yang membolehkan dia menang award you!!! YoungStar Award for Best Performance by a Young Actor in a Comedy TV Series (1997, 1998)


best2 aku tau..tapi sape2 yang kipas susah mati 'The 70s Show' dia pernah wat guest appearance dalam episod 'Eric's Buddy' membawa watak Buddy Morgan :)


hoh dah hensem kau sekarang!


bila dah besar sikit..zaman2 rebel..dia berlakon satu cter yang meletop neh..




together with LEGEND,and Julie Stills..pastu ble dah mule glemer apalagi..dia pun mula membintangi pilem2 macho lagi kacak kurus bergaya separte Manic,bagi voice buat Treasure Planet,Latter Days,Havoc and The Brothers Bloom to name a few.


tapi big break dia seperti semua sedia maklum sudah tentu lah 500 Days Of Summer,kolaborasi bersama Zooey Deschanel.walaupun JGL berlakon sebagai graduated architect cum copywriter dalam filem itu..itu bukan lah yang membuat aku ter struck dengan dia..aku senyap2 ada crush dekat dia bila ni..ya ini di bawah ni..hehe cute siot!



tapi malangnye untuk Inception tidaklah sempat-sempat pancaindera aku singgah panggung lagi..tapi aku akan pastikan aku berjaya tengok sebelum habis tayanganPASTI.

DAHLAH AKU MENGANTUK.

joseph gordon levitt SAYA SUKA MATA SEPET awak!tapi awak tolong la..jangan mati muda..

MACAM DIA



kredit sume untuk youtube,wikipedia,google dan minah gebu.tanpa beliau.siapalah Heath Ledger!

ok bye.

4 comments:

The Hetzel said...

heath ledger jgn ko smakan ngn Gordon tu..gila ko. Tp dia mmg xensem..cuba ko tgok dy blakon dlm 10 things I hate about you.While ledger being so daym sexy, gordon slebet gile ok..xbrahi aku.wawawa ^_________________^. tp dia blakon bgus la.mmg aku tabik spring (d sbalik kutukan harus ada pujian)
p/s:nisa' kata muka gordon mcm kawah boyfren yasmin studio red bull tu..

yenyenpreng said...

haha x terima hakikat la tu..haa tula dia memang belakon bagus dan HENSEM!haha

nisa : x sama okay...

faRa_diLa said...

saya suka entri ini.because i like this hero. but nak wat mcm mana. dia dah takda. T__T

yenyenpreng said...

fara : tu ah.sedih eh..muda2 dah meninggal.