Wednesday, August 18, 2010

Keletah Ramadhan Miqail (erkk??)

Gelak sorang2 satu;

Nenek : Ael dah puasa berapa hari?

Miqail : 5 hari

Khalis (kakak Miqail) : Eh,Farisha dah puasa 6 hari el..

*Farisha ialah girlfriend Miqail.Miqail berusia 7 tahun.murid tahun satu Sekolah Kebangsaan Seri Telok.begitu juga Farisha.pftttt.

Miqail : xpelah..sikit je lagi nak kejar...

Aku : Habis kalau Farisha puasa penuh sampai habis macam mana?

Miqail : xpelah.sikit je lagi! (cakap penuh azam sambil buat muka)

Aku : Hahahahahahahaha (makcik jahat)


miqail dengan rambut ala otromen taro nak masuk akademi fantasia!

Gelak sorang2 dua;

Miqail : Nenek..kalau kentut batal tak puasa?

Nenek : Tak.

Aku : Hahahahahahahaha (makcik jahat)

**kalau tak paham jangan gelak.bai.




oh2 saya punya bingkisan rindu buat teman2 di shah alam kalau kalian baca ini.time for drooling peeps!

since saya sudah menjalani kehidupan menganggur semula..maka kaki sangat lah suka berangan jejak dapur mak yang cantik pakai jubin kaler kuning!

so,tadi selepas saya ke bandar batu pahat membayar bil broadband (pakai duit mak - _-") me n kakak singgah carrefour cari birthday present for her friend..tiba-tiba mulut rasa gatal nak makan kek.teringat resipi kek encik Mangges (oh my senior!) yang terbaca bila geledah2 belog dia.haha lawak seh mangges pun reti masak tau!jangan memain okeh!

tapi menyirap gila bila Carrefour tak jual Philadelphia cheese!i was like.WHAT??????????(mencarut tapi tak mencarut.x baik doh.pose.dah2 tinggalkn semua itu.ingat tuhan izyan.INGAT!!)

perhatian Carrefour Batu Pahat!
perhatian Carrefour Batu Pahat!
perhatian Carrefour Batu Pahat!

Econsave Yong Peng pun ada Philadelphia cheese okeh.(ini semua gara2 resipi nya bilang tak boleh pakai cheese brand lain.nasib baik..kalau tak aku pakai cheese keping je!haa amek kau.eh kenapa perlu bernada marah ni!Istighfar Izyan.Istighfar!)

dahlah.sebelum aku mengarut menambah dosa di bulan puasa.kalian santap lah gambar hidangan crunchy cheese cake aku yang aku tukar menjadi perasa Malaysia-mangga akibat ketiadaan perisa @ buah oren di rumah.

santap tuanku Bersiong.heheh.hetzel.nisa'.mim.yanti jugak.hoho





guys..aku main2 dengan function olympus aku tadi.so ter snap lah gambar2 sengal macam2 mode yang malas nak aku edit heh :P maafkan kira gambar2 ini mengganggu keintelektualan fotografi kalian!

6 comments:

manggosteen said...

uit..dah try resepi tu??
haha..tapi ..siyes tak bley pakai cheese laen..
org ckp kalu pakai cheese keping2 tu nnt tak jd..

yenyenpreng said...

dah try tadi!memang tak boleh sebab kan kena pukul sampai kembang cream cheese tu.kalau pakai cheese keping alamat pukul sejam pum tak kembang.heheh :)
anyway thanx heh.mak kata sedap :P

manggosteen said...

haha..tu la..tgk pon rasa cam sedap..

Josh said...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

The Hetzel said...

wowww.cam sedapp je!ok, nnt ak wat kat umah sewa!! mtk resepiiii

yenyenpreng said...

hetzel..kena bake lah yang oii..umah sewa ang ada oven ke?atau pengukus?