Thursday, January 20, 2011

Beg kandung

sneak peek

oh GILA....sekarang sudah pukul dua.menyudahkan kerja-kerja lukisan terperinci jamban eh tandas (??) gila kau!!besok Thaipusam pula.memang pulun kerana esok mahu tarik selimut puas-puas.mencukupkan tidur yang tak pernah cukup.oh ya.OT di public holiday (mind you its triple payment seh) tidak menggiurkan langsung berbanding tilam empuk beradu bantal berlapik satin.eh.HEBAT.huhai!

tapi sangattttt mengantuk, so rather than munch something, smoke or take a nap like certain of my officemates do whenever the body need to recharge after whole day in front of computer screen, i prefer to play around, messing around, and of course blog walking around which is kinda irritate me since it definitely the oblivious reason of my delay workload. (cam haram grammar!)

and here i find some interesting entry from a blogger about what inside his bag!teehee.so yeah.its inspire me (inspire??) to make an entry similar to his entry :P (again pardon my grammar.)

oh his LINK
MOHD HANIFF MOHAMMAD YUSOFF




APA ADA DALAM BEG SAYA!

mostly...sampah.since i find littering is a very bad habit one shouldn't have had. (ey annoying.cakap melayu lah jawa)

jadi secara asasnya.beg saya kandung sampah, sedikit kertas dan sampah, dan beberapa keping kertas bernilai yang boleh ditukar menjadi kfc atau nasi campur barang sebungkus dua dan sedikit cecair, dan sedikit sampah dan sedikit kertas.hohai!kertas je kau...mana lagu nya konon-konon Green Architecture tak tebang pokok.heh!pftttt.ey, kitorang recycle okay semua benda yang boleh recycle.kalau boleh sehelai kertas kena recycle 3 kali though the limit cuma dua!hohai!



cak!!dull nye hohai minah sorang ni.kan? >.<


ha.memang cuma ada ini saja.
wallet-mengisi kertas benilai.agar tidak mudah terkoyak.maka boleh membelah beli kfc.atau Johnny's 

eyeliner-oi.sekarang dah pandai lah sikit nak bereyeliner.kira wanita bekerjaya lah konon.heh

compact powder-basic lah.agak semua 'wanita' ada kot. :) (flawless skin tak kira aAa..)

henpon.tak sempat lagi nak beli baru eversince former handphone jatuh dalam lubang jamban (karma, malam ni tengah buat detail jamban eh tandas eh toilet eh whatever~ )

organizer-have to.kind of therapy and prioritize my hectic workload 

a novel i bought for RM10 at KL Sentral (Dinosaur Days by Jill Laurimore)

the best part!ever!heheh.RM10 PILOT stationaries (ok lah RM 9.90)
actually this set come with a Gel Pen and Ball Pen but i left it at home and my ball pen was with my colleague which is normally in architecture world, u may not see it again.eh u get what i mean kan?

i love how my organizer actually have a world map inside
super exciting!since i love Geography =)

they also have conversion table inside it which make my work life much easier and tolerable lah! :)


 note : u should bring a red ball pen, notes pad, 3 different color highlighter, scale, and sunblock to be a good assistant architect.U SHOULD ladies :)

k sekian sahaja.dari saya melaporkan dari bilik bekerja sebuah firma di Johor Bahru.


5 comments:

deem said...

bagus2.membaca jambatan ilmu.dah habis baca buku tu ke?

jijie said...

menarik sungguh tang pen kaler-kaler tu.. hoho

yenyenpreng said...

deem : sudah!kena cari yang lain.

jijie : betul.kita pun rasa kerja yang boring boleh jadi menarik dengan pen kaler-kaler.hehe

faRa_diLa said...

bestnya keje anda ;)

yenyenpreng said...

hehe fara pun suka kerja fara kan? :)