Friday, February 11, 2011

Jangan Baca nanti menyesal..

restless night cause by cloudy dreams, err no.nightmares, err no. cuma mimpi biasa tapi tidak detail. i mean. susah. sebab dia tak detail.maka dia menyakitkan kepala bila kita terjaga.and the feeling wasn't mutual since ada kurang lebih..ermm 5 kali lagaknya terjaga akibat mimpi seperti itu.weh penat.and it lead to unproductive day at work which is not good.

sebab akhirnya akan end up merapu-rapu di blog pada petang jumaat.which is not good jugak sebab eh memang tak elok kan cakap benda sia-sia ni.haha.see, clearly tengah lost kan?


okay-okay kalau nak cakap betul-vetul, i mean vetul-betul punya, these past few days memang ada benda tengah mengacau jiwa otak raga fikiran.bukan lah.nothing personal and nothing too public cuma bila persoalan-persoalan tu timbul kat benak ni, memang payah lah weh.tak reti nak jawab..sebab soalan dengan diri sendiri.maka terlalu banyak conflict of interest. bila kita nak cakap benda tu "yes i did" but maybe (i said maybe okayy) i did it the wrong way, so benda yang sepatutnya jadi macam ni turn out jadi macam tu.okay tak faham kan?

cuba bayang anda tengah nak masak maggi goreng.mamak way, so patutnya  tumis rencah dulu baru bubuh maggi yang dah dicelur kan (eh macam tu ke mamak buat?) pastu half way you tengah tumis rencah tu, you baru perasan maggi tak celur lagi. so you pun bubuh air dalam kuali tu, then masuk maggi.tunggu sampai kering.goreng kering hati kering maggi kering whatever tapi end product memang jadi maggi goreng lah kan?
the question now is, cara you tu betul tak?end product you tu jadi tak macam yang awal-awal you bayangkan?sedap tak?eh apa?mana ciliii.mana ayam.oh nak bubuh telur dadar ke nak masuk telur dalam maggi????

nak tambah lagi pening. u actually goreng maggi tu nak bagi dekat somebody makan.to please that somebody that you actually can cook.and you desperately hope 'that somebody' like it.heh.bayangkan sekaranggg!!

susah kan?and mungkin the situation yang saya tengah hadapi sekarang cuma 1% je dari metafor yang saya suruh anda bayang itu.

haha.worst, these past few days,pergi kerja memang rasa macam pergi masquerade party. hari-hari pakai topeng.dan topeng tu hari-hari tukar.kejap vendetta lah.kejap altromen lah.kejap sifu panda.kejap queen elizabeth, sok-sok nya jadi two face pulak.makaaiii parah weh.parah!

betul lah.apa ayat sentimental tu? "muka gembira riang ketawa, dalam hati siapa yang tahu?" betul tu.but i refuse to let my emotional feeling meeling affecting my life now since it's not good. so that's it!

hah lega sikit dah cakap :) 

okay, i know u read my blog sis.so please dont tell abah or emak about this.ni memang takde kaitan langsung dengan kerja ke, rumah sewa ke.in fact.i love my job and my colleagues treat me well, very well actually.and tok cha memang superb lah.pagi ada sarapan.petang ada dinner.so dont worry.that's why i gain another 5kilos as if yang sedia ada tu tak cukup (ada ke.patut kalau aa masalah lah berat badan turun eh?haha) 

tapi.mungkin betul lah kot.mungkin betul.i'm 23 this year.dan tengah menghadapi mid-life crisis.urghh.not good-not good.somebody help me!help me!

okay.mintak maaf lah.pasar habis.sebab benda pusing-pusing dalam kepala.dah tak reti penggunaan grammar bahasa Inggeris dengan tatabahasa Bahasa melayu.cikgu tolong jangan marah eh.kepala i tengah pusing.sorry.

4 comments:

faRa_diLa said...

huuuuuuuuarghhhhhhh pening.

tukang cerita said...

wargh baru 25 dah mid life crisis. maju ;P

Anonymous said...

wehhhhhhhhhhhhh.tulis lagi bnyk2. 10 entri sehari.haha.bosan gila aku xde life wehhh. mrepek mrapu la ko ske suki ati ko, aku tetap baca jugak. haha. tapi explanation on conflict of interest tu mmg ak blur.haha. xpe2, aku suke baca blog ko. ngehh. -aku yg malas nk log in, maz2-

yenyenpreng said...

fara : jangan pening2.jangan gandah gulana.ana memang begini perangainya.memeningkkan.hahaha

mimzy : maju kan aku.siyes doh.crisis cam nak botak rambut.lagi hebat dari architecture lagaknya

maz2 : nanti2 aku call aku citer.clue.muslimah.rock goddess.haha